Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των επιτυχόντων της προκήρυξης 1Γ/2008

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των επιτυχόντων της προκήρυξης 1Γ/2008

Αρ. Πρωτ. 18901/06.07.2011 

Προς Υπουργούς:

- Οικονομικών

- Εσωτερικών

Ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία των επιτυχόντων της προκήρυξης 1Γ/2008 του ΑΣΕΠ συνεχίζονται, με αποτέλεσμα να προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση των διοριστέων. Η υπόθεση είναι γνωστή στα αρμόδια Υπουργεία, τα οποία παρακολουθούν αμέτοχα το θέμα. Τον Σεπτέμβριο του 2008 πραγματοποιήθηκε ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τη συγκεκριμένη προκήρυξη, έτσι ώστε να στελεχωθούν υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Τα οριστικά αποτελέσματα της κατηγορίας ΠΕ δημοσιεύτηκαν στις 12/02/2010 και σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης και το Ν. 3528/2007, θα έπρεπε ήδη τα άτομα αυτά να έχουν τοποθετηθεί στις συγκεκριμένες θέσεις έως τις 12/06/2010. Στη συνέχεια όμως, πάγωσαν όλες οι προσλήψεις.

Έπειτα από ρητές διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Υπουργείων για την αναγκαιότητα των προσλήψεων αυτών, οι επιτυχόντες συνεχίζουν να εμπαίζονται από την Κυβέρνηση, βιώνοντας ένα κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Οι 545 επιστήμονες που αξιοκρατικά διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους υποψηφίους, βιώνουν την τιμωρία των αρίστων και αγωνίζονται για το αυτονόητο. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός, ότι η προκήρυξη έχει διασπαστεί και οι διοριστέοι ΤΕ και ΔΕ υπηρετούν ήδη στις θέσεις τους από το Νοέμβριο του 2010. Η Κυβέρνηση έτσι καταργεί κάθε έννοια αξιοκρατίας, δικαιοσύνης και ισότητας, εμπαίζοντας τους επιτυχόντες της κατηγορίας ΠΕ.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Πότε προτίθεται επιτέλους η ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων να θέσει τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι διοριστέοι ΠΕ της προκήρυξης 1Γ/2008 και να τοποθετηθούν στις θέσεις, που επάξια και αξιοκρατικά κατέκτησαν;

Απαντήσεις Υπουργείων